Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΘΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΕΛΕΟΣ!


Το... έθιμο πλέον της χριστουγεννιάτικης συσσώρευσης σκουπιδιών στην πρωτεύουσα, προκάλεσε της σύγκρουση του υπουργείου Εσωτερικών με το δήμο της Αθήνας.

Ο Γ.Ραγκούσης κάλεσε με επιστολή του τον Ν.Κακλαμάνη να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να αρχίσει η αποκομιδή στην Αθήνα αλλά ο δήμαρχος επέρριψε τις ευθύνες στον υπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην επιστολή του αναφέρει: "Τα αιτήματα των απεργών συμβασιούχων του Δήμου σας που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, όπως είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και στους ίδιους, γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα. Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η μονιμοποίησή τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων.

Σύγκρουση για τα σκουπίδια
Αλλά και η προσαύξηση της μοριοδότησής τους είναι καταφανώς άδικη και έχει βάσιμα επικριθεί ως αντισυνταγματική. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι συμβασιούχοι έργου που είχαν προσληφθεί με το προϋπάρχον καθεστώς, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, μόνο με απόφαση του Δημάρχου στην περίπτωση των Δήμων, δεν μπορούν επιπλέον να ευνοούνται με προσαυξημένη μοριοδότηση, έναντι όλων των άλλων, οι οποίοι δεν είχαν το προνόμιο της εύνοιας αυτής. Μια τέτοια προσαύξηση θα αδικούσε την τεράστια πλειοψηφία, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας.

Είναι τη στιγμή αυτή απαραίτητο να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα, να προληφθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης και ιδίως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Σας παρακαλώ γι αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων" καταλήγει η επιστολή.


Στην απάντηση του ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει οτι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες και «επομένως κάπως αργά σκέφθηκε να παρέμβει για να εξομαλυνθεί μια κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική του αδιαλλαξία να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των απεργών την μοριοδότηση στη θέση του οικείου φορέα»

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι το αίτημα των απεργών υποστηρίζεται από την ΚΕΔΚΕ και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής, πλην της κυβέρνησης.Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου