Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK?


ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ από τους 300 εκατομμύρια φαν του, το Facebook είναι ένας βολικός τρόπος να διατηρούν επαφή με φίλους, να εντοπίζουν παλιές (και δυνάμει μέλλουσες) αγάπες, να μοιράζονται φωτογραφίες τους με τον κόσμο... Η παγκόσμια δύναμη του Facebook, όμως, τάσσεται πλέον στην υπηρεσία και ενός πιο αξιοσέβαστου στόχου: την αναζήτηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ένα κοινό πρόγραμμα ανάμεσα στο Facebook και το Εργαστήριο Τεχνολογίας της Πειθούς από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ- θα το βρείτε στην ιστοσελίδα peace. facebook. com - προσπαθεί να φέρει κοντά «αντιπάλους» από ολόκληρο τον πλανήτη, ενθαρρύνοντας τις διαδικτυακές φιλίες ανάμεσα σε Εβραίους και μουσουλμάνους, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αλλά και... Έλληνες και Τούρκους. Παρακολουθώντας τις φιλίες που συνάπτονται στο Facebook, και τις επαφές που ακολουθούν, η ιστοσελίδα προσφέρει καθημερινά μια εικόνα του ποιος μιλάει με ποιον και πού.


 


Οι επαφές
Χθες το απόγευμα για παράδειγμα, σύμφωνα με το Ρeace- Facebook, μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες είχαν πραγματοποιηθεί 12.824 επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 5.189 επαφές μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, 8.088 επαφές μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας, 6.809 επαφές μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, 71.002 επαφές μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, 1.231 επαφές μεταξύ μουσουλμάνων και Εβραίων και 589 επαφές μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Η ιστοσελίδα θέτει καθημερινά σε χιλιάδες χρήστες του Facebook την ίδια ερώτηση: Πιστεύετε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την παγκόσμια ειρήνη μέσα στα επόμενα 50 χρόνια; Οι απαντήσεις αποκαλύπτουν γεωγραφικά κυμαινόμενα ποσοστά αισιοδοξίας. Στην Κολομβία «ναι» απαντά το 32,45%, στις ΗΠΑ μόλις το 8,97%. Σε κάθε περίπτωση, το Facebook δηλώνει υπερήφανο που βάζει το δικό του λιθαράκι στην αναζήτηση της παγκόσμιας ειρήνης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προκειμένου «να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν καλύτερα ο ένας τον άλλο».Πηγή:http://www.tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου