Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Με το προεδρείο των πανεπιστημιακών καθηγητών συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ είχε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την οποία επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα πανεπιστήμιο «αυτοδιοικούμενο και αυτοτελές, εξωστρεφές με αξιολόγηση και λογοδοσία». Για το θέμα των κολλεγίων είπε ότι η τελική θέση θα καθοριστεί μετά τη νομική επεξεργασία, αφού οι άδειες δόθηκαν χωρίς προϋποθέσεις.


Μετά τη συνάντηση με τους καθηγητές πανεπιστημίων, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη του πανεπιστημίου αλλά και τα επιμέρους ζητήματα των πανεπιστημιακών.


Από την πλευρά της επανέλαβε τις βασικές αρχές των προγραμματικών δηλώσεων. «Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι προτεραιότητά μας και στόχος μας είναι ένα πανεπιστήμιο που θα είναι αυτοδιοικούμενο και αυτοτελές, εξωστρεφές με αξιολόγηση και λογοδοσία. Ο στόχος μας και η κεντρική ιδέα είναι "πρώτα ο φοιτητής", όπως στο σχολείο είναι "πρώτα ο μαθητής", γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ποιότητα στην παιδεία» είπε.



Για το ζήτημα των κολλεγίων ανέφερε: «Μπήκε στην ατζέντα, εξήγησα λεπτομερώς που βρίσκεται η κατάσταση σήμερα, γιατί επεξεργαζόμαστε το ζήτημα με το νομικό σύμβουλο. Το θέμα, όπως έχω ανακοινώσει είναι εξαιρετικά σύνθετο, γιατί ο τρόπος που δόθηκαν οι συγκεκριμένες άδειες, έγιναν χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς εξέταση των φακέλων, χωρίς να πληρούνται οι ελάχιστες των προϋποθέσεων. Μετά τη νομική επεξεργασία θα σας πω και την τελική μας θέση».

Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου