Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


Επειδή πολλοί από εσάς το είδατε, πολλοί από εσάς μαλώσατε ..για την ταινία και το τι πραγματικά συνέβη, πολλοί το είδατε και δεύτερη φορά, λίγοι όμως προσέξατε τα αστεία ..λάθη της ταινίας. Και μπορεί σε μια υπερπαραγωγή τα λάθη να μην επιτρέπονται, όμως συμβαίνουν αναπόφευκτα. Εμείς απλά τα εντοπίσαμε και με αστείο και χαριτωμένο ύφος σας τα παρουσιάζουμε.



* Όσον αφορά τη συνέχεια του έργου, στην αρχή της ταινίας όταν είναι οι αστυνομικοί στο φέρι, κάποιες φορές ο Τeddy φοράει το δαχτυλίδι του γάμου του και άλλες όχι.
* Στη σκηνή της απελευθέρωσης του Νταχάου, πέφτει πυκνό χιόνι. Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον καθώς η απελευθέρωση έγινε τον Απρίλιο του 1945.
* Όταν ο Teddy εξετάζει τον πρώτο ασθενή και σκίζει εκνευριστικά το μπλοκάκι του, σε επόμενη σκηνή το μπλοκάκι είναι το ίδιο και κανονικό.
* Ο καιρός όταν ο Teddy και ο Chuck είναι στους βράχους είναι συννεφιασμένος και κοντεύει να βραδιάσει, μετά από λίγο είναι ξαφνικά ο καιρός ηλιόλουστος.
* Η επιγραφή «Arbeit Macht Frei», που υπάρχει στο Άουσβιτς, όντως υπήρχε και στο Νταχάου, αλλά οι 3 λέξεις δεν ήταν γραμμένες διαδοχικά αλλά η μία στην πρώτη σειρά και οι άλλες δύο στην από κάτω.
* Όταν ο Teddy φτάνει στο φάρο και αφήνει αναίσθητο το φρουρό, φαίνεται σε ένα πλάνο ένα πλαστικό καπάκι από συσκευασία Styrofoam. Αυτό είναι αδύνατο γιατί τη δεκαετία του ‘50 δεν υπήρχαν.
* Ακούγεται στην ταινία ένα πίκαπ με ένα κουαρτέτο του Μάλερ. Αυτό είναι αδύνατο γιατί η πρώτη ηχογράφηση του κουαρτέτου έγινε το 1973.
* Στη συνέντευξη με την Κα Κερνς ο καπνός από το τσιγάρο της κινείται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
* Όταν ο Teddy κατεβαίνει από τα βράχια το έγγραφο για τον 67ο ασθενή βρίσκεται στα δεξιά του και αιωρείται. Όταν προσπαθεί να το πιάσει γλιστρά και πέφτει περίπου ένα μέτρο πιο κάτω. Το έγγραφο επίσης μόνο του κινείται ένα μέτρο πιο κάτω και έτσι και το πιάνει.

Πηγή:www.neolaia.gr
Συντάκτης: Φανή Βαφειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου