Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Κατσαρίδες, φίδια, γαστριμαργία, ξεπουπουλιάσματα είναι μερικά από τα περίεργα κι όμως αληθινά ρεκόρ που έχουν καταγραφεί και έχουν πιστοποιηθεί από το Guinness World Record. Ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να αφήσει παρακαταθήκη πίσω του και να νικήσει είτε τα στοιχεία της φύσης, είτε τους νόμους της φυσικής είτε της γεννητικής. Τις περισσότερες φορές τα ρεκόρ που θέτουν είναι άκρως εντυπωσιακά και θαυμαστά, όπως περιπτώσεις αθλητών, αλλά πολλές φορές είναι αχρείαστα, περιττά και μερικά αηδιαστικά. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη έκδοση του βιβλίου Guinness World Record χρονολογείται το 1955 στην Αγγλία, κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει η έκδοσή του. Εάν έχετε κάποιο ταλέντο και θέλετε να το μοιραστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο, το Guinness World Record θα είναι εκεί να το καταγράψει και το όνομά σας να γραφεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ. Ιδού λοιπόν μερικά από τα πιο περίεργα, αηδιαστικά και παράξενα παγκόσμια ρεκόρ που έχουν καταγραφεί.

Ο He Pingping από τη Μογγολία, ο οποίος είναι ο πιο μικροσκοπικός άνθρωπος στον κόσμο (74.61 cm) φωτογραφίζεται ανάμεσα στα πόδια της Svetlana Pankratova από τη Ρωσία, της γυναίκας με τα μακρύτερα πόδια στον κόσμο. Η φωτογράφηση έγινε στο Λονδίνο για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Κεν Εντουαρντς
Ο Τόμας Μπάλθορν από το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να σηκώσει με τη γλώσσα του 11,025 χλγρ. και αυτό το ταλέντο τού έδωσε μια θέση στο πάνθεον των ρέκορντμαν του βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.
Κεν ΕντουαρντςΟ Μισέλ Λοτίτο έχει το παρατσούκλι Μεσιέ Μανζενούτ, το οποίο σημαίνει ο κύριος που τα τρώει όλα. Και όταν λέμε τα τρώει όλα, εννοούμε ότι η δίαιτά του είναι πολύ περίεργη. Από το 1959 καταναλώνει τροφές πλούσιες σε... σίδερο. Μέχρι το 1966 είχε φάει 18 ποδήλατα, 15 καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, 7 τηλεοράσεις, 6 πολυελαίους, 2 κρεβάτια, ένα ζευγάρι πέδιλα του σκι, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα αεροσκάφος τύπου Τσέσνα.
Ο Ντόναλντ Γκορσκ, πολίτης των ΗΠΑ, εδώ και 32 χρόνια καταναλώνει σε καθημερινή βάση αποκλειστικά MacDonalds. Μάλιστα μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, όταν έφαγε το 20.000ό χάμπουργκερ.
Φοιτητές του Brigham Young University κατάφεραν να κάνουν το απίστευτο εξής ρεκόρ: Εξισορρόπησαν 1.290 αβγά σε έξι ώρες και τριάντα λεπτά. Υστερα σου λένε ότι δεν μαθαίνεις τίποτα στα πανεπιστήμια.
Ο Κεν Εντουαρντς θα μπορούσε να αλλάξει το όνομά του και σε κατσαριδάκιας. Ο λόγος; Για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες έκανε το εξής αηδιαστικό ρεκόρ: έφαγε μπροστά στην κάμερα 36 κατσαρίδες. Ο εν λόγω κύριος είναι Βρετανός και το επάγγελμά του είναι κυνηγός τρωκτικών.
Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ από την Αυστραλία τράβηξε ένα Boeing 747-400, βάρους 187 τόνων, σε απόσταση 91 μ., μέσα σε 1 λεπτό και 27,7 δευτερόλεπτα. Το πρώτο αεροσκάφος που τράβηξε ο Χάξλεϊ ήταν ένα Boeing 737 βάρους 37 τόνων, το 1991. Στη συνέχεια τράβηξε ένα Concorde, βάρους 105 τόνων και μήκους 143 μ., και τέλος το Boeing 747, σε ηλικία 39 ετών.
Ο Βίνσεντ Πίλκινγκτον από την Ιρλανδία έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Μπορεί να ξεπουπουλιάσει μέσα σε ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα μια γαλοπούλα. Αγρότης στο επάγγελμα, σίγουρα το ταλέντο αυτό του είναι χρήσιμο. Τώρα εάν είναι το ρεκόρ άξιο να καταγραφεί, είναι άλλη ιστορία.
Ο Μπέρνι Μπάρκερ είναι 66 χρόνων, κατάγεται από το Μαϊάμι Μπιτς Φλόριντα και ξεκίνησε στην ηλικία των 56 ετών ένα παράξενο επάγγελμα. Εγινε στρίπερ για να ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας. Ετσι καταγράφηκε ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας στρίπερ. Σίγουρα δεν είναι η πιο ευχάριστη εικόνα που μπορεί να αντικρίσει κανείς.
Ο Ματ ΜακΑλιστερ θέλησε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Βιβλίο Γκίνες και για να το πετύχει, επέλεξε έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου του 2006, σε απευθείας μετάδοση από την εκπομπή «The Early Show» ο Αμερικανός επιχείρησε να φορέσει όσα περισσότερα T-Shirts μπορούσε, διαδοχικά το ένα πάνω από το άλλο.
Ο Τζος Αντερσον κατέχει ένα γαστριμαργικό ρεκόρ που σίγουρα... δεν εντυπωσιάζει. Εχει το μοναδικό χάρισμα-ευλογία να μπορεί να τρώει μια ολόκληρη πίτσα μέσα σε ένα λεπτό και σαράντα επτά δευτερόλεπτα. Ο Νεοζηλανδός αναμετρήθηκε με άλλους τέσσερις και κέρδισε με διαφορά. Εις ανώτερα...
Ο Τζάκι Μπίμπι, ναι αυτό είναι το όνομά του, δεν είναι ψευδώνυμο, κατάγεται από την Αμερική -περίεργο- και είναι κάτοχος του ρεκόρ που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων. Μπορεί να κρατάει στο στόμα του τα περισσότερα ζωντανά φίδια. Φοβερό!
Ο John Evans μάλλον δεν είχε τι να κάνει και είπε να βάλει ένα αυτοκινητάκι στο κεφάλι... Ισορρόπησε αυτοκίνητο 159.6 κιλών στο κεφάλι του για 33 δευτερόλεπτα στις 24 Μαΐου 1999.
Ενα κουτάβι που είναι διασταύρωση Τσιουάουα και Τζακ Ράσελ και, όπως βλέπετε, είναι σχεδόν ίδιο με ένα φλιτζάνι καφέ. Ο Κοντορεβιθούλης-Tiny, όπως το έχουν ονομάσει τα αφεντικά του, ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τα 4 αδέλφια του, ζυγίζει μόλις λίγα γραμμάρια και έχει μήκος λιγότερο από δέκα εκατοστά από την άκρη του ρύγχους έως το τέλος της ουράς του.

Λευτέρης Μπιντέλας



Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου