Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ....


Έτσι πρέπει να αισθάνονται στην Μαδρίτη μετά την ισοπαλία-αποκλεισμό απο την Λυον. Μια ομάδα που φέτος φαίνεται οτι θα χάσει το πρωτάθλημα σχετικά εύκολα απο την Μπορντό η την φρέσκια Μονπελιέ! Που έχει πάψει δηλαδή να έχει την δυναμική του παρελθόντος. Και όμως αυτή η ομάδα κατάφερε και πέταξε έξω την Ρεαλ των πολλών εκατομμυρίων. Την Ρεαλ του Κ.Ρονάλντο, του Κακα, του Τσάβι Αλόνσο, του Ραούλ, του Κασίγιας, του Μπενζεμά, του Ιγκουαϊν κτλ κτλ κτλ! Μιλάμε για την πιο παταγώδη αποτυχία που έχει συμβεί ποτέ σε σύλλογο τα τελευταία χρόνια!


Αυτο δείχνει πολλά πράγματα με κυριότερο οτί η ομάδες δεν αγοράζονται έτσι εύκολα, ούτε οι τίτλοι, απλά χτίζονται!!! Πιο σωστά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περισσότερες όταν χτίζεται σιγά σιγά μια ομάδα και κάθε χρόνο προστίθεται ένα λιθαράκι. Ασφαλώς και η Ρεαλ ξεχειλίζει απο ταλέντο και μπορεί να σε σκορπίσει σε οποιοδήποτε λεπτό, απλά σε παγκόσμιο επίπεδο δεν παίζει ρόλο μόνο το ταλέντο. Παίζει ρόλο και το σύστημα, η συνοχή και η τακτική γενικότερα.


Ας κοιτάξουμε στον αντίπερα όχθη μια ομάδα που λέγεται Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα η οποία έχει δείξει πόσο καλό αποτέλεσμα φέρνει το πάντρεμα όλων αυτών. Ασφαλώς και εκείνη έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά για να πάρει παίκτες, όμως έχει δημιουργήσει μια περιουσία απο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που εκέινη έχει εκπαιδεύσει και αντρώσει έτσι ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Βαλντές, Πέδρο, Μπούσκετς και.... Μέσσι παρακαλώ!!! Και η λίστα είναι πολύ μεγαλώτερη αν την πιάσουμε απο παλαιότερα. Το άριστο παράδειγμα οτι υπάρχει τελικά και ποδοσφαιρική παιδεία και δεν είναι όλα λεφτά-ψυχρά!!!


Οποιαδήποτε δουλειά η οποία έγινε καθαρά μισθοφορικά έχει αποτελέσματα που μπορεί στο τέλος να αποβούν καταστροφικά... αυτο ήταν ένα μάθημα που μας το έδωσε η Ρεαλ χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου