Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ..........

Μετά την μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού στην Ρώμη δεν ήταν λίγοι αυτοί που ονειρεύονταν την ομάδα να ξεπερνά και το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης και να φτάνει πολύ ψηλά στο Europa League. Όμως, όπως φάνηκε, τα δύο "καρπούζια" δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη των "πρασίνων", που μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τη μέτρια βελγική ομάδα δεν μπορούν να κάνουν σκέψεις για πρόκριση.

Μετά το 1-3 του ΟΑΚΑ η Σταντάρ πρέπει να θεωρείται ότι πέρασε... στάνταρ στην επόμενη φάση του Europa League, αφού πέραν του σκορ, και η εικόνα των "πράσινων" δεν αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον της ομάδας στη φετινή διοργάνωση.

Μπορεί, βεβαίως, όλοι να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στην Ελλάδα (κάτι που ζητούσαν επίμονα και οι 60.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ), ωστόσο η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς για τους "16" του Europa League ήταν αποκαρδιωτική.

Σε αντίθεση με τα ματς με την Ρόμα, ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη δεν είχε συγκένρωση στο παιχνίδι του, κάτι που του στοίχισε την ήττα. Και αν λάβει κανείς υπόψη του πως τρία 24ωρα μετά τον επαναληπτικό της Λιέγης οι "πράσινοι" παίζουν στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι κορυφής (και τίτλου) με τον Ολυμπιακό, τότε είναι μάλλον δύσκολο να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και στο Βέλγιο και να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις την ανατροπή.

Μια μέτρια ομάδα, χωρίς το ειδικό βάρος της φανέλας, που είχε η Ρόμα, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ στο ΟΑΚΑ, "γκρεμίζοντας" ό,τι καλό είχε χτίσει ο Παναθηναϊκός με τις εμφανίσεις του απέναντι στους Ρωμαίους.

Οι αλλαγές στοιχίζουν



Άσχετα αν η τύχη είχε γυρίσει από νωρίς την πλάτη στην ομάδα και τον Νίκο Νιόπλια, γι' αυτή την πολύ κακή εμφάνιση δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στις αναγκαστικές απουσίες των Κατσουράνη (τιμωρημένος) και Τζόρβα (γαστρεντερίτιδα), ήρθαν να προστεθούν και αυτές των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, τους οποίους ο 45χρονος τεχνικός προτίμησε να αφήσει εκτός για να πάρουν ανάσες.


Οι επιλογές από τον πάγκο δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, αφού οι Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Νίνης και Ρουκάβινα δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα, αναγκάζοντας τον Ελληνα τεχνικό να λέει μετά το τέλος του ματς πως οι "αλλαγές καμιά φορά στοιχίζουν".


Ο Γκαλίνοβιτς μετά τις τριάρες στο ΟΑΚΑ με Ατλετικό Μαδρίτης και Γαλατασαράι, δέχθηκε και πάλι άλλα τρία γκολ από την βελγική ομάδα, με τα δύο πρώτα ουσιαστικά να τα κάνει δώρο. Στο πρώτο δεν βγήκε στην σέντρα και δέχθηκε ένα αστείο γκολ με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, ενώ στο 2-0 "τράκαρε" με τον Καντέ αντί να μαρκάρει τον Γιοβάνοβιτς που ανενόχλητος πλάσαρε. Ο Κροάτης πορτιέρο χωρίς ψυχολογία δεν άρπαξε την ευκαιρία (ίσως επηρεασμένος από το ότι είχε να αγωνιστεί πολύ καιρό) και φαίνεται δύσκολο να αγωνιστεί και πάλι σε άλλο ματς μέχρι το φινάλε.


Ο Δάρλας ως αριστερός μπακ ήταν μέτριος, ενώ απορίας άξιον είναι πώς ο παίκτης του "τριφυλλιού" για άλλη μια φορά σε μια επιθετική του ενέργεια και προβολή, υπέστη θλάση. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, που θα κάνεις εξετάσεις σήμερα, ίσως να απουσιάσει πάνω από 20 μέρες.


Νίνης και Ρουκάβινα δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, με τον "μικρό" να κάνει μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του για φέτος, αφού τίποτα δεν του βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Σε ό,τι αφορά τον Κροάτη μεσοεπιθετικό είχε πάθος και ένταση, ωστόσο τις περισσότερες φορές αναλώθηκε σε φλύαρες προσωπικές ενέργειες.


Πάθος από τον πάγκο... αλλά μόνο για 15 λεπτά

Οι αλλαγές του Νιόπλια στην επανάληψη φάνηκαν να αλλάζουν τα δεδομένα του ματς, αφού Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης πήραν από το χέρι την ομάδα, που με ένα γρήγορο γκολ του Βύντρα μείωσε (1-2) και έδειξε ικανή να πετύχει την ανατροπή όπως με την Ρόμα.

Ομως μετά από ένα σουτ του Σισέ και ένα σκληρό φάουλ του Σιμάο στην μεσαία γραμμή, η σχεδόν 5λεπτη καθυστέρηση και τα νεύρα των ποδοσφαιριστών με τις αψυμαχίες "πάγωσαν" τον ρυθμό που είχαν οι "πράσινοι" εκείνη την ώρα και έδωσαν το αβαντάζ και πάλι στην ομάδα του Ντ'Ονόφριο, η οποία εδραίωσε την νίκη της πετυχαίνοντας στην αντεπίθεση και ένα τρίτο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου